HubSpot Breeze: AI innovatie voor marketing en sales

Met de toenemende digitalisering van marketing, sales en klantenservice is het gebruik van AI  niet meer weg te denken. Bedrijven zoeken naar manieren om efficiënter te werken, slimmer met data om te gaan en hun klanten beter te bedienen. HubSpot speelt hierop in met hun nieuwe AI oplossing: HubSpot Breeze. In dit blog neem ik je mee door de verschillende functionaliteiten van Breeze en hoe deze je bedrijf kunnen helpen om op te schalen, processen te stroomlijnen en klantrelaties te versterken.

Inhoudsopgave

Wat is HubSpot Breeze?

Breeze is HubSpot's AI-platform dat verschillende geavanceerde functies biedt voor marketing, sales en klantbeheer. Het is ontworpen om teams te ondersteunen met data-analyse, taakbeheer, contentcreatie en klantinzicht. HubSpot heeft Breeze ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun processen en het verbeteren van klantbetrokkenheid door gebruik te maken van AI-algoritmes die werken op basis van grote hoeveelheden data.

HubSpot Breeze is een van de grootste aankondigingen tijdens Inbound 2024, het jaarlijks door HubSpot georganiseerde congres in Boston. Dit evenement trekt duizenden professionals uit de marketing-, sales- en service-industrie van over de hele wereld aan, die samenkomen om de nieuwste trends, technologieën en strategieën te ontdekken.

De belangrijkste functies van Breeze zijn:

  • Breeze Copilot: AI-assistent voor taakbeheer en automatisering.
  • Data Verrijking: Automatisch verrijken van klantdata met relevante informatie.
  • Marketing Intent Data: Identificeren van klantbehoeften en koopintenties.
  • Formulieren: Slimme formulieren om leads sneller te converteren.

Breeze Copilot: jouw digitale assistent

Een van de kernfunctionaliteiten van HubSpot Breeze is  Breeze Copilot, een AI-gestuurde assistent die helpt bij het uitvoeren en automatiseren van dagelijkse taken. Dit omvat het aanmaken van taken, het opvolgen van klanten en leads, en het organiseren van workflows voor marketing- en salescampagnes. 

Met de Copilot kunnen teams repetitieve taken, zoals het verzenden van follow-up emails of het toewijzen van leads aan teamleden, automatiseren. Dit bespaart niet alleen tijd maar zorgt er ook voor dat er niets tussen de mazen van het net glipt. Daarnaast kan Copilot leren van eerdere interacties, waardoor het steeds slimmer wordt in het prioriteren van taken en het voorstellen van acties.

Voordelen van Breeze Copilot:

  • Automatisering van routinetaken.
  • Slimme aanbevelingen voor volgende stappen.
  • Efficiënter beheer van klantinteracties.

Data verrijking: meer inzicht, betere beslissingen

Een andere krachtige functie van Breeze is data verrijking. Met AI kan HubSpot automatisch data over je klanten verzamelen en aanvullen, zoals bedrijfsgegevens, branche-informatie, en contactgegevens. Dit gebeurt zonder dat jij of je team handmatig gegevens hoeven in te voeren, wat niet alleen tijd bespaart maar ook fouten vermindert.

Data verrijking zorgt ervoor dat je CRM (Customer Relationship Management) altijd up-to-date is, waardoor je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen. Je krijgt meer inzicht in je klanten, wat helpt bij het personaliseren van communicatie en het beter afstemmen van je marketing- en salesinspanningen.

Voordelen van data verrijking:

  • Automatisch aanvullen van klantinformatie.
  • Betere targeting en segmentatie van klanten.
  • Minder handmatige invoer, meer tijd voor strategische activiteiten.

Marketing Intent Data: begrijp je doelgroep beter

Een van de meest innovatieve functies van Breeze is marketing intent data. Met behulp van AI analyseert Breeze het gedrag van leads en klanten om te bepalen waar ze zich in de klantreis bevinden en wat hun koopintenties zijn. Dit helpt marketeers en salesprofessionals om de juiste boodschap op het juiste moment te communiceren, wat de kans op conversie aanzienlijk vergroot.

Intentieherkenning kan bijvoorbeeld zien welke klanten vaak bepaalde productpagina’s bezoeken of meerdere keren inloggen op de website, wat kan wijzen op koopinteresse. Dit stelt je in staat om gepersonaliseerde aanbiedingen te doen en leads op het juiste moment op te volgen.

Intent data speelt een cruciale rol in account based marketing door marketeers te helpen begrijpen welke bedrijven klaar zijn om een aankoop te doen. Marketing intent data identificeert koopintenties op basis van gedragsindicatoren zoals websitebezoeken en zoekgedrag. Door deze inzichten te gebruiken, kunnen ABM-teams hun inspanningen richten op specifieke accounts die het meest waarschijnlijk converteren. Dit verhoogt de effectiviteit van gepersonaliseerde campagnes, waardoor sales en marketing beter op elkaar afgestemd worden voor maximale impact.

Voordelen van marketing intent data:

  • Identificeren van koopintenties op basis van gedrag.
  • Gepersonaliseerde opvolging van leads.
  • Verhoogde conversiekans door proactieve interactie.
  • Account identificatie voor account based marketing

Slimme formulieren: minder frictie, meer conversie

Een vaak onderschat onderdeel van leadgeneratie is de formulieren die bezoekers op je website invullen. Lange en ingewikkelde formulieren kunnen voor veel leads een drempel vormen. Hier komt de functionaliteit van slimme formulieren in Breeze in beeld. Door middel van AI worden formulieren automatisch ingekort en wordt alleen de essentiële informatie gevraagd.

Deze formulieren maken gebruik van data verrijking en intent data om het formulier zo eenvoudig mogelijk te maken. Voor bezoekers betekent dit een betere ervaring en voor bedrijven betekent het meer ingevulde formulieren en dus meer leads.

Voordelen van slimme formulieren:

  • Kortere, efficiëntere en beter converterende formulieren.
  • Meer ingevulde formulieren en leads.
  • Extra data en context zonder dat hier extra velden voor nodig zijn.
  • Verbeterde gebruikerservaring op de website.

Contentcreatie & automatisering

HubSpot Breeze maakt ook gebruik van AI om contentcreatie te automatiseren. Dit kan variëren van het genereren van emailteksten, blogs en social media berichten, tot het optimaliseren van de inhoud op basis van klantdata en gedrag. Dit zorgt ervoor dat je marketingteam minder tijd kwijt is aan het handmatig creëren van content en zich meer kan richten op strategie en creativiteit.

De AI kan leren van succesvolle campagnes en suggesties doen voor nieuwe onderwerpen of benaderingen die de betrokkenheid van klanten kunnen vergroten. Dit alles is ontworpen om de efficiëntie te verhogen en de ROI van je marketingcampagnes te maximaliseren.

Voordelen van AI-gebaseerde contentcreatie:

  • Snellere creatie van hoogwaardige content.
  • Optimalisatie van content op basis van klantdata.
  • Meer tijd voor strategisch werk.

Waarom HubSpot Breeze een gamechanger is

Wat HubSpot Breeze echt onderscheidt van andere AI-oplossingen, is de integratie binnen het bestaande HubSpot-ecosysteem. Alles werkt naadloos samen, wat betekent dat de data die door Breeze wordt gegenereerd direct gebruikt kan worden in je marketing-, sales- en serviceprocessen. Je hoeft geen losse tools meer te gebruiken; Breeze brengt alle AI-functionaliteiten samen op één platform.

Daarnaast is de kracht van Breeze dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de technische kennis van je team. HubSpot heeft ervoor gezorgd dat de AI-oplossingen eenvoudig te gebruiken zijn zonder dat er een diepgaande technische achtergrond nodig is.

Conclusie

HubSpot Breeze is een krachtige toevoeging aan elk bedrijf dat meer wil halen uit zijn marketing-, sales- en serviceprocessen. Met functies zoals Breeze Copilot, data verrijking, intentieherkenning en slimme formulieren, stelt Breeze teams in staat om efficiënter te werken en meer gerichte beslissingen te nemen. Deze AI-oplossing maakt het eenvoudiger om klanten te begrijpen en beter te bedienen, wat leidt tot betere resultaten en groei van je bedrijf.

Natuurlijk integreert HubSpot Breeze naadloos met het bestaande HubSpot-ecosysteem, waardoor alle gegenereerde data direct bruikbaar is in je marketing-, sales- en serviceprocessen. Dit elimineert de noodzaak voor losse tools en zorgt voor een gestroomlijnde workflow. De toegankelijkheid van Breeze, ongeacht de technische kennis van je team, maakt het een gebruiksvriendelijke oplossing die eenvoudig te implementeren is.

Kortom, HubSpot Breeze biedt een allesomvattende AI-oplossing die bedrijven helpt om hun processen te optimaliseren, klantrelaties te versterken en uiteindelijk hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

Benieuwd naar hoe HubSpot jouw bedrijf kan transformeren? Vraag vandaag nog een demo aan en ontdek samen met ons team alle mogelijkheden om je marketing-, sales- en serviceprocessen te optimaliseren!