Case study: een dynamische HubSpot CMS website voor Full Circle Studio

Full Circle Studio is een toonaangevende studio gespecialiseerd in Pilates, Gyrotonic en Gyrokinesis. De studio biedt een breed scala aan trainingen die zowel fysieke als mentale balans bevorderen, en trekt een divers publiek aan van zowel lokale als internationale klanten. Echter, de oude website van Full Circle Studio voldeed niet meer aan de moderne eisen. De site was visueel verouderd, moeilijk te navigeren, en ondersteunde geen meertaligheid – een belangrijk aspect gezien het internationale karakter van de klantenkring.

Daarnaast gebruikte Full Circle Studio een verouderd boekingssysteem voor de planning van lessen, wat niet efficiënt bleek. De studio wilde overstappen naar een meer geïntegreerde oplossing met Trainin, een platform dat specifiek is ontworpen voor het beheer van trainingen en klanten voor bedrijven in de fitness branche.

Invalshoek werd gevraagd om de digitale transformatie van Full Circle Studio te realiseren door een nieuwe, tweetalige website te bouwen op het HubSpot CMS platform, met een geïntegreerd boekingssysteem via Trainin.

Inhoudsopgave

In het kort

Full Circle Studio, een gespecialiseerde studio in Pilates, Gyrotonic en Gyrokinesis, had een verouderde website en inefficiënt boekingssysteem dat niet voldeed aan hun groeiende behoeften. Invalshoek werd ingeschakeld om een moderne, tweetalige website te ontwikkelen op het HubSpot CMS-platform, met een naadloze integratie van het Trainin-boekingssysteem. De nieuwe website biedt een fris en responsief ontwerp, verbeterde functionaliteit en een gebruiksvriendelijk content management systeem, waardoor zowel de klantbeleving als het interne beheer sterk zijn verbeterd. Full Circle Studio is zeer tevreden met het resultaat, dat hun bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Over Full Circle Studio

Klant: Full Circle Studio
Industrie: wellness en fitness
Doel: een moderne, tweetalige website met een geïntegreerd boekingssysteem, waarmee Full Circle Studio hun klantbeleving en efficiëntie kan verbeteren.

De uitdaging: een verouderde website en boekingssysteem

De oorspronkelijke website van Full Circle Studio was gebouwd met WordPress had meerdere tekortkomingen. Niet alleen was het design verouderd, maar ook het gebruikersgemak liet te wensen over. Daarnaast bood de site geen ondersteuning voor een meertalige omgeving, waardoor de Engelse en Nederlandse klanten niet optimaal bediend werden. De grootste uitdaging lag echter in het boekingssysteem, dat inefficiënt was en niet goed aansloot op de groeiende behoeften van de studio. Dit systeem moest vervangen worden door een modern platform dat gemakkelijk te integreren was met de website en eenvoudig te beheren zou zijn voor zowel klanten als medewerkers.

Belangrijkste uitdagingen:

  • Een verouderd ontwerp dat niet aansloot bij de dynamische en professionele uitstraling van de studio.
  • Geen ondersteuning voor tweetaligheid, wat zorgde voor beperkte toegang voor internationale klanten.
  • Een inefficiënt boekingssysteem dat tijdrovend was en geen goede gebruikerservaring bood.
  • Beperkte mogelijkheden om inhoud en nieuwe lessen snel aan te passen of toe te voegen.

De oplossing: een moderne HubSpot CMS website met Trainin integratie

Invalshoek ontwikkelde een compleet nieuwe website voor Full Circle Studio met behulp van HubSpot CMS, waardoor de studio nu beschikt over een modern, gebruiksvriendelijk platform dat volledig voldoet aan hun wensen en eisen. Daarnaast zorgde de integratie van het boekingssysteem Trainin voor een naadloze ervaring voor klanten die lessen willen boeken, en voor een eenvoudig beheer van het rooster door de medewerkers van de studio.

Hoofdkenmerken van de nieuwe website

  1. Fris en responsief ontwerp: De nieuwe website is modern en volledig mobielvriendelijk, met een design dat de dynamische en professionele aard van Full Circle Studio perfect weerspiegelt. De website voelt fris aan, met veel visuele beweging, passend bij de energieke sfeer van de studio.

  2. Tweetaligheid: De website is nu beschikbaar in zowel het Nederlands als Engels, waardoor Full Circle Studio zowel hun lokale als internationale klantenkring beter kan bedienen. Dit vereenvoudigt de communicatie en maakt de lessen toegankelijk voor een breder publiek.

  3. Naadloze Trainin-integratie: Voorheen gebruikte Full Circle Studio een verouderd boekingssysteem, maar dankzij de integratie met Trainin kunnen klanten nu gemakkelijk online hun lessen inplannen. Dit nieuwe systeem vereenvoudigt het beheer van de lessen en geeft de studio meer controle over de inschrijvingen en klantdata. Het proces van boekingen is aanzienlijk verbeterd, zowel voor de klant als voor het interne team.

  4. Gebruiksvriendelijk content management systeem: Met HubSpot CMS kunnen medewerkers van Full Circle Studio eenvoudig de inhoud van de website aanpassen. Nieuwe lessen, roosterwijzigingen en updates kunnen nu moeiteloos worden toegevoegd in Trainin, zonder technische kennis.

  5. SEO-geoptimaliseerd: De website is volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor Full Circle Studio beter zichtbaar is in zoekresultaten en meer potentiële klanten aantrekt.

Het resultaat: een tevreden klant en een succesvolle website

De lancering van de nieuwe website was een groot succes. Full Circle Studio is zeer tevreden met het eindresultaat: een frisse, dynamische website die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is. De integratie met Trainin heeft het boekingsproces voor klanten sterk vereenvoudigd en biedt de studio nu een effectief systeem om lessen te beheren.

Wat de klant zegt:

"Invalshoek is geweldig! Begreep meteen ons probleem met de oude website en heeft in een zeer korte tijd een prachtige nieuwe website voor ons gebouwd. Simpel, eenvoudig en overzichtelijk, maar absoluut niet saai, juist vol beweging."

Aleida van Poelgeest
Eigenaresse van Full Circle Studio

"Je kunt je bedrijf met een gerust hart achterlaten in de handen van Invalshoek. Zeer kundig en ervaren, zorgt Invalshoek, voorbij je vraag, voor jouw bedrijf. Invalshoek tilt zaken naar een hoger niveau. Ze hebben zaken helder voor ogen en goed onder controle. Met dank voor de volwassen, frisse, dynamische website."

Mireille van Kemenade
Trainer bij Full Circle Studio:

Conclusie

De samenwerking tussen Full Circle Studio en Invalshoek heeft geleid tot een indrukwekkende digitale transformatie. De nieuwe HubSpot CMS website met geïntegreerd Trainin-platform heeft de klantervaring sterk verbeterd en biedt Full Circle Studio de tools om verder te groeien en hun klanten nog beter van dienst te zijn. Dankzij deze succesvolle samenwerking beschikt Full Circle Studio nu over een professioneel, dynamisch platform dat hen helpt hun missie verder uit te dragen.

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

Interesse in meer informatie over HubSpot of het zien van een demo? Aarzel niet en plan vandaag nog een gesprek met ons!