Het beste van het web over marketing en sales van afgelopen week. Deze week over kunstmatige intelligentie, social media afmetingen en Jedi mind tricks.

31 jedi mind tricks om meer online te verkopen

Ik moet iets bekennen: ik ben een groot fan van Star Wars. Dus heb ik natuurlijk The last Jedi al een paar keer gezien. En dat heeft me aan het denken gezet. Zou je met simpele jedi mind tricks meer online kunnen verkopen? Ik heb goed nieuws voor je: dat kan (tenzij je een Toydarian bent natuurlijk). Je hebt geluk jonge Padawan. Hieronder vertel ik je op welke manieren je je bezoekers kunt overtuigen om over te gaan tot een aankoop. Het beste deel? Alle punten die ik hieronder beschrijf zijn 100% actiegericht.

Lees dit artikel op Marketingfacts

Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2018

Het bijhouden van alle socialmedia-accounts is voor sommige ondernemers en marketeers een hele klus. Twitter, Facebook, LinkedIn of Instagram, bij ieder platform moet je met een aantal zaken rekening houden. Bijvoorbeeld met het plaatsen van afbeeldingen in de juiste afmeting.

Lees dit artikel op Frankwatching

Begrijp het aankoopproces van je klant en help hem beslissen!

Wil je ook zo graag weten wat er in het hoofd van je (potentiële) klant omgaat? Begrijpelijk! Heb je namelijk goed in kaart hoe je prospect denkt en doet, dan kan je jouw verkoopproces naadloos afstemmen op zijn of haar aankoopproces. Sinds we weten dat een B2B-klant zich gemiddeld voor 60% eerst zelf (online) oriënteert, betekent het dat zowel het marketingteam als het salesteam precies moet weten wanneer ze wat moeten doen. Je marketeers moeten je klant online zo goed mogelijk helpen, door op het juiste moment de juiste content te delen. Je verkopers zijn vervolgens aan zet wanneer je prospect met hen in gesprek gaat.

Lees dit artikel op het blog van NMC/Skondras

Online marketing en sales voor IT bedrijven

Marketing en sales zijn voor veel IT bedrijven een grote uitdaging. Het is een veld met veel concurrentie dus zonder goede marketing is het lastig om je bedrijfsdoelstellingen te halen. Daarbij zijn IT bedrijven vaak technisch erg sterk maar zitten marketing en sale meestal niet in het DNA van de organisatie. Daardoor is het lastig om het zelf goed te doen. Maar er zijn een aantal sterke manieren om je IT bedrijf onder de aandacht van potentiële klanten te brengen.

Lees dit artikel op ons blog

4 redenen waarom display advertising onmisbaar is in de marketingmix

Als we denken aan e-commerce, denken we vaak direct aan het binnenhalen van zoveel mogelijk conversies. Zeker in Q4, met al die belangrijke dagen waarop je veel conversies moet binnenhalen. Denk aan Black Friday, Cyber Monday, pakjesavond en de kerstdagen. Vaak worden voor dit soort dagen activatie-gerichte kanalen als AdWords en Bing ingezet. Maar ook display kan een belangrijk kanaal zijn om in te zetten.

Lees dit artikel op Frankwatching

4 manieren waarop kunstmatige intelligentie de conversie van je e-commercesite verbetert

Kunstmatige intelligentie kan de prestaties van een website op een groot aantal terreinen verbeteren. Pagina’s kunnen voor iedere bezoeker met behulp van kunstmatige intelligentie compleet worden gepersonaliseerd met maatwerkcontent. De performance kan over de hele linie worden verbeterd, van sales en clicks, tot conversierates. Kunstmatige intelligentie kan zelfs dynamische microsites en landing pages creëren.

Lees dit artikel op Adformatie

B2B: 10 tips om in 2018 vol gas te geven

Hoe cool augmented reality, virtual reality en growth hacking ook klinken, voor de meeste B2B-organisaties zijn deze stappen nog te hoog gegrepen. Veel B2B-partijen missen de basis: goede en betrouwbare data. Het is zaak eerst te leren lopen alvorens te rennen. Waar begin je?

Lees dit artikel op Frankwatching

 

Pin It on Pinterest