HubSpot Updates voor September 2024

Deze maand introduceert HubSpot waardevolle nieuwe functies en verbeteringen om je marketing-, verkoop- en serviceprocessen naar een hoger niveau te tillen. Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om leads te betrekken, je rapportages wilt verbeteren, of je automatiseringen wilt optimaliseren, bieden deze updates krachtige tools die je werk eenvoudiger en efficiënter maken. In deze blog bespreken we de belangrijkste updates van september 2024, en hoe je ze kunt inzetten om meer uit HubSpot te halen.

Inhoudsopgave

Nieuwe audiomodule voor CTA’s

Het toevoegen van een persoonlijk audiobericht aan je CTA's is nu mogelijk dankzij de nieuwe audiomodule. Deze functionaliteit stelt je in staat om een unieke audio-ervaring te bieden aan bezoekers die interactie hebben met je embedded of pop-up CTA’s. Of je nu een speciale boodschap wilt overbrengen, een podcast teaser wilt delen, of een audio-samenvatting wilt aanbieden, deze nieuwe module maakt je CTA’s aantrekkelijker en memorabeler.

Stel je bijvoorbeeld voor dat een bezoeker een blog leest en een uitnodiging ontvangt om een productdemo aan te vragen. Door een audiobericht toe te voegen, waarin je direct tot de bezoeker spreekt, kun je op een veel persoonlijkere manier contact maken. Dit kan de betrokkenheid verhogen en het aantal conversies vergroten, vooral wanneer tekst alleen niet voldoende is om je boodschap over te brengen.

Filteren van niet-menselijke interacties in email marketing statistieken

Het meten van email prestaties wordt met deze update betrouwbaarder. HubSpot filtert nu automatisch niet-menselijke interacties uit de statistieken van één-op-één emails. Dit betekent dat activiteiten zoals het openen of klikken door beveiligingssoftware, die vaak direct na het verzenden van een email plaatsvinden, niet meer worden meegerekend in je open- en klikstatistieken.

Voorheen kon het moeilijk zijn om te bepalen of een email daadwerkelijk door een persoon was geopend of dat dit een geautomatiseerd systeem betrof. Deze update zorgt voor schonere data, waardoor je nu beter kunt vertrouwen op je email statistieken en gerichte acties kunt ondernemen op basis van echte betrokkenheid van je leads en klanten.

Automatische factuurcreatie voor offertes en betalingslinks

HubSpot maakt het nu eenvoudiger om je financiële processen te optimaliseren door automatisch facturen te genereren wanneer een klant een offerte of betalingslink via Commerce Hub betaalt. Deze facturen worden automatisch opgeslagen in je HubSpot-account en kunnen eenvoudig gedeeld worden met klanten of geïntegreerd worden in je boekhoudsysteem. Bovendien kun je deze facturen gebruiken voor geautomatiseerde workflows of rapportages.

Dit biedt bedrijven meer controle over hun financiële gegevens, omdat je nu snel inzicht hebt in betalingen en openstaande facturen. Door deze automatisering kun je het facturatieproces versnellen, wat zorgt voor een betere cashflow en meer overzicht in je financiële administratie.

Gegevensconsistentie in rapportexports

Bij het exporteren van rapportgegevens uit HubSpot zijn er vier belangrijke wijzigingen doorgevoerd om de consistentie tussen de gegevens in HubSpot en de geëxporteerde bestanden te waarborgen. Dit betekent dat de kolomkoppen en datumnotaties nu uniform worden weergegeven, ongeacht of je een rapport vanuit een standaard template of een aangepaste rapportage exporteert.

Deze aanpassing voorkomt verwarring bij het verwerken van geëxporteerde rapporten, vooral wanneer je data deelt met andere afdelingen of externe partijen. Het vereenvoudigt ook de integratie met andere systemen, omdat de gegevens nu op een uniforme manier worden gepresenteerd, wat tijd bespaart bij verdere analyse of rapportage.

Rapportage over lidmaatschappen

HubSpot introduceert nieuwe rapportagemogelijkheden voor lidmaatschappen, waarmee je inzicht krijgt in hoe gebruikers zich registreren voor privécontent en hoe vaak ze deze content bekijken. Je kunt nu de registratievoltooiing en toegang tot privécontent tracken met behulp van vier nieuwe contacteigenschappen, zoals de registratiemethode en de datum van het laatste bezoek aan privécontent.

Deze nieuwe functie is vooral handig voor bedrijven die werken met gated content, zoals ledenportalen, omdat je nu precies kunt zien hoe betrokken je leden zijn. Dit biedt waardevolle inzichten in hoe je je content en lidmaatschapsaanbod kunt optimaliseren om meer waarde te leveren en de klantrelaties te versterken.

Dynamische voorbeeldbestanden voor import

HubSpot heeft de importfunctie verbeterd door dynamische voorbeeldbestanden toe te voegen. Wanneer je een importbestand wilt aanmaken, krijg je nu de optie om een voorbeeldbestand te downloaden dat specifiek is afgestemd op de objecten die je importeert, zoals contacten, deals of taken. Dit bestand bevat alle vereiste eigenschappen en kolomkoppen, zodat je zeker weet dat je import succesvol zal zijn.

Dit is een grote verbetering voor gebruikers die regelmatig data importeren in HubSpot, omdat het helpt om veelgemaakte fouten te voorkomen en tijd te besparen bij het voorbereiden van de bestanden. Door een nauwkeurige structuur te bieden voor elke import, wordt het eenvoudiger om de juiste gegevens in je CRM te laden en mogelijke problemen bij het importeren te voorkomen.

Conclusie

Met de updates van september 2024 blijft HubSpot inspelen op de behoeften van gebruikers met verbeterde functies en meer automatiseringsmogelijkheden. Of het nu gaat om het personaliseren van CTA’s met audio, het optimaliseren van email rapportages of het optimaliseren van je facturatie, deze nieuwe tools maken je werk efficiënter en effectiever. Door deze functies te integreren in je dagelijkse processen, kun je niet alleen tijd besparen, maar ook betere resultaten behalen.

Download nu het Invalshoek Marketing Handboek!

Wil je meer ontdekken over hoe HubSpot jouw bedrijf kan transformeren? Vraag nu een demo aan en laat ons team je alle mogelijkheden laten zien om je marketing-, sales- en serviceprocessen te verbeteren!

Laat een reactie achter:

Meld je aan voor blog updates